Ruben Kogeldans Sporthal

Gisteren was het zover. Jarenlang hebben we in de gymzaal aan de Leutherweg getraind. Dat was ons thuis, met al z’n kleine ongemakken – slecht sluitende ramen en oude verwarming, nu en dan een lek, dat soort dingen. Maar nu zijn we overgestapt! Naar de Ruben Kogeldans Sporthal, gymzaal 3. De Ruben Kogeldans heeft net een renovatie achter de rug, dus de kleedruimtes, douches en toiletten zien er spiksplinternieuw uit. Sterker nog, dat zijn ze ook!

De Ruben Kogeldans schijnt voor onbekenden iets meer speurwerk te zijn: om ‘m te bereiken moet je op de rotonde Hulsterweg-Wylrehofweg het terrein van College Den Hulster oprijden, het hek door. Op dat terrein rechtsaf en dan net zolang doorrijden tot je op de parkeerplaats onder de Ruben Kogeldans hal bent. Wat verder verborgen en een groot hek eromheen, maar daarmee ook beter afgeschermd dan de open parkeerplaats van ons vorige lokatie, met z’n incidentele hangjongeren.

Ook als je binnenkomt, iets meer zoeken: trap op en de eerste zaal links is gymzaal 3. Maar de deur waar doorheen je ons ziet trainen is een ‘branddeur’ en zit per definitie dicht. Gang door en na de klapdeuren linksaf, bordjes Gymzaal 3 blijven volgen tot je de zaal en de kleedruimtes vindt.

De grootste verbetering ten opzichte van onze vorige lokatie is de kantine. Die wordt beheerd door volleybalvereniging Civitas. Gisteren ging deze pas om 22:00 open, na de laatste volleybaltraining én het einde van onze Katoriles. We zijn al in overleg om te kijken of daar een mouw aan te passen is voor de kobudo-groep. Erg fijn als je na de training even ergens kunt zitten en een drankje kunt pakken!

In de Ruben Kogeldans sporthal zitten we in goed gezelschap. Behalve de gastvrije volleybalvereniging Citivas, worden de zalen gebruikt door Taekwondo vereniging Oh Do Kwan, die al een paar keer een prachtig budo-gala hebben georganiseerd waar wij ook demo’s hebben gegeven. En ook judovereniging Stella Duce en Pencak Silat PSHT-Venlo geven lessen daar, verenigingen waar ik al eerder persoonlijk contact mee heb gehad.

Overigens blijven de vrije trainingen op zondagochtenden, 10:00-12:00, in de gymzaal aan de Leutherweg. We hebben (nog) geen afspraken kunnen maken met de gemeente over een overstap voor die dag.

Ik ben erg blij met de overstap en hoop dat we nog lang van deze lokatie gebruik kunnen maken!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *