17 december was het weer zover: de laatste training van het jaar. Ondertussen een mooie traditie. Altijd iets met budo, maar nooit iets waar de groep als geheel al ervaring mee heeft. Een moment in het jaar, dat alle groepen van Kobudo Venlo samen kunnen trainen.

Het was me niet gelukt om mijn eerste ingeving uit te voeren: een stage kyudo, Japans boogschieten. De 17e bleek erg lastig voor de dichtstbijzijnde kyudo-school. Maar we zijn nog in gesprek, in plaats van een laatste les bij ons, gaan we begin 2020 een keer naar hun toe! Details volgen nog.

In plaats daarvan werd het jodo – Shinto Muso ryu. Het vechten met een stok van 128 cm tegen het zwaard is een mooie discipline met, in het Seitei jodo een mooi, overzichtelijk curriculum: 12 kihon technieken en 12 kata.

In twee uur tijd hebben we de eerste 3 kihon zowel solo als met partner geoefend. Daarna de eerste 3 kata gelopen. Er werd hard gewerkt, maar ook hard gelachen. Wat mij betreft een prima sfeer en één die ik in 2020 graag voortzet!

Na de training naar de kantine – nú hebben we er één op dinsdag! – waar onder genot van een drankje (…meer dan één) en een hapje (…meer dan één) nog lang werd nagepraat!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *