tl;dr: gymzaal 1, oftewel de achterste gymzaal aan de linkerkant als je het Ruben Kogeldans sportcentrum binnenkomt, op de dinsdagavond van 19:30-22:00.

Ik merk dat er wat spraakverwarring was over de zalen. Nog even een “recap” om dit helder te krijgen

Hoe is het gegaan? – seizoen ’20-’21

Kobudo Venlo maakte al jaren gebruik van gymzaal 3; de eerste zaal links als je de Ruben Kogeldans binnenkomt. Omdat het materiaalhok (links van het kantoor van de beheerder) leeggeruimd moest worden door de Taekwondo vereniging, hebben zij gevraagd of we van zaal wilden ruilen. Zij kunnen hun materialen wel in zaal 3 kwijt en niet in zaal 1. Ik heb daarin toegestemd, dus sindsdien (en dat is nog niet zo lang) is zaal 1 onze zaal.

Door Corona hebben we een tijd buiten getraind. Toen we weer naar binnen mochten, waren de gymzalen bezet vanwege de eindexamens van Den Hulster. De school maakt ieder jaar een paar weken gebruik van de gymzalen als examenlokalen. De tafels en stoelen waar overdag op gezweet wordt, laten ze ’s avonds staan, dus een paar weken kan er niet gesport worden.

Omdat de volleybalvereniging Civitas had besloten tot de zomervakantie buiten te blijven trainen, was de sporthal zelf beschikbaar. De Taekwondo-vereniging en wij hebben daarom gebruik kunnen maken van de sporthal, terwijl die eigenlijk voor Civitas bestemd was.

sporthal

Hoe nu? – seizoen ’21-’22

Nu gaan we verder zoals normaal de bedoeling is: we trainen in gymzaal 1, dus de achterste gymzaal als je de Ruben Kogeldans binnen komt. Voorlopig blijft dat zo.

De gymzaal is kleiner dan de ⅓e sporthal waar we net aan begonnen te wennen. Maar ook met piekbelasting van 20-25 man zouden we ruim voldoende plek moeten hebben. In Japanse dojo is het in ieder geval een stuk drukker per vierkante meter!

De Taekwondo club heeft zalen 2 en 3 en Civitas gebruikt de sporthal. En op de zondagen hebben we nog steeds de gymzaal aan de Leutherweg, van 10:00-12:00 voor vrije training.

En in de toekomst?

De Ruben Kogeldans zit wat ‘raar in elkaar’. De gymzalen zijn van Den Hulster, de school. De sporthal en die hele kant (inclusief dojo boven en kantine) zijn van de gemeente. De kantine wordt uitgebaat door Civitas.

Het is nog onduidelijk wat er op de langere termijn met de gymzalen gaat gebeuren en of de samenwerking tussen Den Hulster en gemeente Venlo blijft zoals die nu is. Sowieso geldt dat volgend jaar, met de eindexamens van schooljaar 2021-’22, de gymzalen weer een paar weken dicht gaan. Civitas zal dan waarschijnlijk niet buiten trainen, dus moeten we met de gemeente tijdelijk een andere lokatie vinden. Misschien weer de gymzaal Leutherweg, voor een paar weekjes.

Op de lange termijn is het een reële mogelijkheid dat we weg gaan uit de Ruben Kogeldans. Maar waar naartoe, daar valt nu nog niets over te zeggen. Mijn voorkeur blijft een gymzaal met de mogelijkheid om van een kantine gebruik te maken – maar dat is zeldzaam in Venlo.

M vd Zanden
gymzaal

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *