Omdat in dit blog van 8 november een paar dingen stonden die afgelopen week anders uitpakten én omdat de regels voor ons sinds de persconferentie van 12 november bijna niet veranderd zijn, heb ik een paar aanpassingen in dit blog gedaan. Liever dan weer een heel nieuw blog erover schrijven. De aanpassingen zijn schuingedrukt als het nieuw is, of doorgehaalde tekst als het niet meer van toepassing is.

Het is een tijd goed gegaan. Maar nu gaat het toch weer minder. Iedereen is een beetje Corona-moe. Daarom heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. Ik ben er ook een beetje moe van. Ik merk dat, hoe langer Corona duurt, hoe minder zinvol ik bepaalde maatregelen vind. Hoe moeilijk ik ze kan begrijpen, of rijmen met wat de experts over het virus zeggen. Maar goed. Niet de maatregelen handhaven, maakt niet dat de regels beter worden. Of de cijfers. Terwijl we wel boetes riskeren. Dus daar gaan we:

Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht

Van de site van de Rijksoverheid: Iedereen mag binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. Er geldt:

  • Coronatoegangsbewijs op binnensportlocaties verplicht voor sporters en publiek vanaf 18 jaar;
  • Publiek is niet toegestaan;
  • Sporten in groepsverband is toegestaan;
  • Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

En verder:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm uzelf en anderen in de samenleving. (advies)
  • Blijf thuis bij klachten (doen!) en laat u direct testen.

Dat betekent dat we moeten controleren bij binnenkomst. Zorg dat je, als je 18 of ouder bent, óf gevaccineerd bent, óf middels een negatief testbewijs (24 uur tot 2 uur van tevoren getest) kunt bewijzen dat je geen Corona hebt. Uitslag testbewijs kan ook in de Corona-app gezet worden.

Voor de zondagtraining (de vrije training in de Leutherweg-gymzaal) betekent dit:
In principe controleer ik de eerste keer alles. Als iedereen gevaccineerd is, prima. Zo niet, dan moet ik vaker gaan controleren en dan ga ik de zwarte banders vragen mee te helpen, zodat de lessen soepel doorlopen ook als ik niet train er wel gecontroleerd wordt.

Voor de dinsdagtraining (de reguliere les in de Ruben Kogeldans-gymzaal) betekent dit:
Er staat iemand bij de ingang beneden die de controle uitvoert. Zorg dat je je CTB en ID bij de hand hebt.

Probeer voor en na de les de 1,5m in de gaten te houden. Kiai is niet verboden, trainen binnen 1,5m (zoals vastpakken) is toegestaan. Een mondkapje is niet verplicht, omdat onze sportruimte een ruimte is waar een Coronatoegangsbewijs wel verplicht is.

Ik hoop jullie morgen te zien. En dat de cijfers snel verbeteren en de maatregelen weer opgeheven worden.

Bronnen:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/
… /algemene-coronaregels/kort-overzicht-coronamaatregelen
… cultuur-uitgaan-en-sport/sport

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *