Het nieuwe jaar is begonnen en de eerste twee trainingen zitten er alweer op! We zijn verhuisd naar onze nieuwe lokatie, de gymzaal van basisschool de Meule. Deur zit aan Albert Cuypstraat, tussen de basisschool en scouting Baden Powell in. Parkeren kan aan de straat, of eventueel op de parkeerplaats aan de andere kant van Baden Powell; dat kantoor is gesloten als wij trainen.

De Meule is voor onze dinsdag trainingen (19:30-22:00) en voor de zondagtrainingen (10:00-12:00)

Nieuw aan deze zaal is ook dat we toegang hebben tot een afsluitbaar opberghok. Op dit moment exclusief. Misschien verandert dat nog. Er staat verrijdbare spiegels in, dus dat is mooi voor het trainen van de (solo-)kata. En we kunnen daar wat andere spullen kwijt, zoals onze klok en een paar reservewapens. Mensen die het lastig vinden om iedere week hun bo mee te nemen op de fiets, kunnen ‘m daar kwijt. Of, als je ‘m vergeten bent, één uit het hok lenen.

Ook voor de lessen zijn een paar wijzigingen. Na een jaar uittesten hoe het gaat met “vrije inloop” merk ik zelf, dat ik een formeel einde van de kobudo- en karate-les mis en de formele start van de Katori-les. Het heeft een paar nadelen. Nieuwkomers krijgen niet goed mee hoe de formele etiquette werkt en dat is wel een essentieel onderdeel van budo. Verder is, met vrije inloop, het enige moment dat iedereen aanwezig is, tegen negenen. Een ideaal moment voor een mededeling, wat achtergrond of een …’snoepje van de week’.

Daarom gaan we afgroeten voor de kobudo- en karateles tegen 21:00 en groeten we daarna in voor Katori. Het geeft mij ook de kans om de basis van Katori (standen en uchikomi) beter gezamelijk in te trainen. Dus wat meer in lesvorm.

Om 19:30 beginnen we met de warming-up. Wil je dus wat aan je cardio, spieropbouw, motoriek en lenigheid doen, kom dan om half acht!

Ik hoop jullie allemaal weer snel te zien in onze nieuwe dojo!
Tot snel!

M vd Zanden
gymzaal de Meule

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *