Afgelopen dinsdag 9 januari was onze tweede les van het jaar. En de officiële aftrap. In andere jaren sluiten we het jaar af met en bijzondere training gevolgd door een Kerstborrel. Helaas kon dat dit jaar niet, omdat ik ziek op bed lag. Dus deze keer geen bijzondere afsluiting (…alhoewel, Erwin en Bram hadden het op zich genomen om er tóch iets bijzonders van te maken. Bedankt!…) maar een bijzondere opening.

De les stond in het teken van tanbojutsu; technieken met korte stok. En een groot deel hebben we besteed aan het oefenen van een flowdrill stok tegen stok. Deze oefening van 13 aanvallen met de bijbehorende verdedigingen heb ik zelf op de Gasshuku van hanshi McCarthy in 2015 opgepikt. De oefening getraind en daarna, gebaseerd op die oefening, een aantal ontwapeningen, waarbij de standaard blokken uit het karate (jodan uke, gedan barai, uchi uke, soto uke, kake uke en shuto uke) telkens een ‘kernbeweging’ waren, ondanks dat de oefening met wapens werd uitgevoerd.

Daarna hebben we de oefening nog herhaald, met mes tegen mes, waarbij duidelijk werd hoe makkelijk deze flowdrill zich laat vertalen van het ene naar het andere wapen.

De training was wat korter dan anders (1:45 i.p.v. 2:30) zodat we niet te laat met de Nieuwjaarsborrel zouden beginnen.

Bedankt aan alle aanwezigen voor jullie inzet en daarna de gezelligheid. Laten we er een mooi jaar van maken!

M vd Zanden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *