home home > spellen > paths of glory english

Paths of Glory

Paths of Glory (PoG), uitgebracht door GMT, is een erg goed Card Driven Wargame. Een kruising tussen een bordspel en een kaartspel. Het geeft je in het klein het 'gevoel' van de eerste Wereldoorlog: enorme hoeveelheden troepen aan het Westfront, die zich vast lijken te lopen in de modder en stevig verschanst zitten in loopgraven. De uitgestrektheid van het oostfront en de Russische kwantiteit tegen de Duitse kwaliteit. Het is een twee persoons spel. Iedere beurt stelt een kwartaal voor (Lente 1915, Winter 1916, etc.).

Western FrontPoG is erg goed via email/ internet te spelen, met behulp van programma's/ hulpmiddelen/ sites zoals cyberboard, vassal en/of warhorse.

Heb je interesse om PoG via internet te spelen? Bedenk dat met iedere dag 1 zet (1 action phase) het spel makkelijk een maand of 2-3 kan duren. Weet je niet hoe je moet opstarten? Kijk naar mijn handleiding PoG spelen via email/internet.

Eén van de voordelen van spelen via mail is dat je goed over je zetten kunt nadenken. SedanZoals schaken. Ik heb in Excel een hulpmiddeltje geschreven, de PoG odds calculator xls. Vul in welk gevecht je verwacht en Excel geeft je je win-kansen, kans op gelijkspel of verliezen met 1 of verliezen met 2 of meer. Loopgraven, CombatCards, etc kunnen allemaal worden ingegeven. En, nog beter, door op de knop te drukken copiëer je de notatie (zoals CP12A v AP7c, voor een Central Power 12 Firepower aanval op de Legertabel tegen een Geallieerde 7 firepower verdediging op de corps tabel) op je kladblok, klaar om 'geplakt' te worden (CTRL-V) in datgene waarmee je speelt (vassal, warhorse,...)
 

Download:
PoG odds calculator xls

Ga verder naar:
PoG spelen via email/internet

(xls = For this download you need a program on your PC capable of running Microsoft Excel 2000 files.)

some P.o.G. counters


Laatste update van deze pagina: